Artikel

Grégoire Dallemagne herkozen als voorzitter van FEBEG

21/06/2024

De Raad van Bestuur van FEBEG (Federatie van de Belgische Elektriciteits- en gasbedrijven) heeft Grégoire Dallemagne herkozen als voorzitter voor een nieuwe termijn van drie jaar.

Grégoire Dallemagne, die ook CEO is van Luminus, volgt zichzelf op als voorzitter van FEBEG. FEBEG heeft ook Vincent Verbeke, CEO van Engie Belgium, benoemd tot nieuwe vicevoorzitter.

Grégoire Dallemagne is zeer vertrouwd met FEBEG en alle sectorale dossiers, omdat hij al voorzitter was tussen 2015 en 2018 en daarna van 2021 tot nu. 

Dit nieuwe voorzitterschap komt op een cruciaal moment voor de elektriciteits- en gassector. De ervaring van de voorzitter zal van onschatbare waarde zijn bij om de uitdagingen van de sector in de komende legislatuur in goede banen te leiden.

Grégoire Dallemagne, verkozen voorzitter van FEBEG: "Ik wil de raad van bestuur van FEBEG van harte bedanken voor het vertrouwen dat ze in mij hebben gesteld door mij opnieuw te verkiezen tot voorzitter voor de komende drie jaar. Ik feliciteer Vincent Verbeke met zijn verkiezing tot vicevoorzitter.

De komende jaren zullen cruciaal zijn voor de transformatie van ons energiesysteem, dat centraal staat in onze samenleving.

Ons doel is duidelijk: bij FEBEG zetten we ons in, samen met alle stakeholders, om een inclusieve CO2-vrije energietoekomst voor België te creëren, die bijdraagt tot de bevoorradingszekerheid tegen de laagste totale systeemkost."

Met het oog op dit nieuwe voorzitterschap en de recente federale en regionale verkiezingen heeft FEBEG een memorandum gepubliceerd met een samenvatting van haar belangrijkste aandachtspunten voor de volgende legislatuur.

----------------------------------------------------

Over FEBEG

FEBEG, de federatie van Belgische elektriciteits -en gasleveranciers, vertegenwoordigt de producenten van elektriciteit, de handelaars en leveranciers van elektriciteit en gas evenals de laboratoria in de elektriciteits- en gassector. FEBEG heeft 43 effectieve leden, die rechtstreeks circa 7.400 personen te werk stellen en een omzet van om en bij de 37 miljard EUR vertegenwoordigen (2023).

Perscontacten :

Marc Van den Bosch, General Manager en woordvoerder FEBEG
marc.vandenbosch@febeg.be I +32 2 500 85 80 I +32 497 30 98 79

Stéphane Bocqué, Communication Manager van FEBEG
stephane.bocque@febeg.be I +32 (0)2 500 85 85 I +32 475 75 19 66